Body Positive Power

Een tijdje geleden schreef ik een blog over Radicale (en een beetje harige) zelfliefde. Zelfliefde is een onderwerp waar ik me best een beetje onzeker over voel, maar waar ik ook heel veel dankbaarheid voor voel. De onzekerheid en de schaamte zullen misschien best bekend voorkomen (en ook niet vreemd zijn, want ik denk dat de behoefte aan meer zelfliefde voortkomt uit het enorme gebrek eraan door de wijze waarop we op dit moment worden gebombardeerd met allerlei beelden en reclames die ons vooral vertellen dat we NIET goed zijn zoals we zijn …
zodat we gaan consumeren….)

Ik vraag me af hoe een gezonde (jonge) vrouw als ikzelf toch zo beïnvloed kan worden door die negatieve input. Dit boek kwam kreeg ik van mijn lief, een heel gepast cadeautje, omdat ik best een beetje toe was aan wat body-positivity.

Dit boek gaat vooral over waar onze zelf-afwijzing met betrekking tot lichaamsgewicht en vorm vandaan komt, maar voor mij past het binnen het hele plaatje van zelf-afwijzing en de omkering daarvan waar velen met mij volgens mij best wel behoefte aan hebben… een beetje gezonde zelfliefde.

Ik heb echt behoorlijk genoten van de stelligheid en de felheid waarmee Megan Jayne Crabbe de dieetindustrie onder de loep neemt. Dit boek staat bomvol met rake zinnen (vind ik)… Zoveel dat je het boek het beste gewoon zelf kunt lezen (en kunt kiezen welke zinnen jou het meest aanspreken).

Zoals de schrijfster zelf zegt:
“Wil je jezelf de volgende decennia blijven beperken of straffen? Ben je bereid om je lichaam te haten tot je oud en grijs bent en je je nog steeds aan die nummers vastklampt? Denk je echt dat je op je sterfbed zult zeggen: ‘He, had ik maar meer calorieen geteld’? “
Als dat niet het geval is….
…leen dan even een exemplaartje van dit boek bij de bieb 🙂
(Of spiek eerst nog even in mijn boekje om je nog een beetje meer te laten inspireren):

Veel leesplezier!

Liefs,
Karlijn

Reacties

reacties

Leave a Reply